30 Haziran 2012 Cumartesi

Toprak Dalışı - Land Divers - Land Diving Ritüeli Belgesel



Güney Pasifik ortasında küçük bir ada ülkesi yaşayan erkekler Toprak Dalış adlı bir yıllık hasat ritüel gerçekleşir.
Nisan veya Mayıs civarında, köylerde 100 metre veya daha fazla yüksekliğe ulaşan ham ahşap kule inşa edecek. Kule tamamlandıktan sonra, bir kaç erkek ölçeklemek için gönüllü  olacaktır. Erkekler daha sonra kule bir platform üzerinde ve daha sonra ayak bilekleri civarında ilk bir asma dalı bağlayacak. Ve kendilerini aşağıya bırakacak, Toprak Dalışı yapacaklar

 










Bungee jumping is for wusses… at least compared to the men who live in Vanuatu, a small island nation in the middle of the South Pacific. Here the men take place in a yearly harvest ritual called Land Diving.

Around April or May, villages will build crude wooden towers reaching heights of 100 feet or more. After the tower is completed, a few men will volunteer to scale it. The men then tie a vine first on a platform on the tower and then around their ankles. Summoning all the courage they have, the men dive from the platform headfirst. The divers reach speeds of 45 miles an hour as they plummet to the ground.

The goal of the jump is to land close enough to the ground that the diver’s shoulders touch the ground. Any miscalculation on the length of the vine means either serious injury or death.

Land diving among the Vanuatus goes back nearly 15 centuries. The purpose of the ritual is twofold. First, it’s performed as a sacrifice to their gods to ensure a bountiful yam crop. Second, it serves as a rite of passage to initiate the tribe’s boys into manhood. Boys as young as five years old will take part in the ritual which is often preceded by circumcision. The boys start out jumping low, but will work their way up as they get older. The higher a man goes, the manlier he is considered by the tribe.
Kaynak: http://artofmanliness.com/2010/02/21/male-rites-of-passage-from-around-the-world/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları

1. Saygı çerçevesinde yapılan yorumlar, kendinizi ifade etmenin en iyi yoludur. Yorumlarınızın hakaret, küfür, tehdit, taciz, aşağılama, diğer kullanıcıların kişisel bilgilerinin ifşası, telefon numarası, e-posta adresi ve kurum ismi içermediğinden emin olun. İfade özgürlüğünü destekliyoruz ancak; kişi veya grupların dinini, dilini, cinsiyetini, ırkını, etnik grubunu, milliyetini aşağılayıcı yorumlara ve genel ahlak ilkelerine aykırı unsurlara kesin olarak izin vermiyoruz. Bu tür içeriğe sahip yorumlarınızın moderatör onayından geçmeyeceğini veya başka kullanıcılar tarafından sakıncalı olarak bize bildirilebileceğini ayrıca talep halinde ilgili mercilere tarafımızca bilgi verileceğini lütfen unutmayın. Üyelerimiz, yaptıkları yorumlardan kendileri sorumludur. Yukarıda belirtilen içeriğe sahip yorumlardan ve bu tarz davranışlarda bulunanlara yöneltilen cezai yaptırımlardan ''antropoloji.blogspot.com '' sorumlu tutulmaz.

2. Yaptığınız yorumun, yazıyla ilgili olmasına özen gösterin. Yorum yaptığınız yazının ana temasıyla doğrudan ilişkili olmayan yorumlar göndermeyin. Zorunlu olmadıkça büyük harf kullanmayın. Bu durum, diğer ziyaretçiler tarafından ‘bağırarak konuştuğunuz’ şeklinde algılanır. Sözlerinizi vurgulama amacıyla da olsa, harf ya da noktalama işareti tekrarı yapmamaya çalışın. İnternet sohbet odalarında kullanılan kısaltmaları kullanmayın.Hiçbir harf yerine benzer görünen başka bir karakter yazmayınız.

3. Yorumların varlık sebebi, konuyla ilgili fikir alışverişinden başka hiçbir şey değildir. Gerek yazıyı kaleme alan yazarla, gerekse yorum yazan diğer kişilerle fikirlerinizi paylaşabilir ve bu şekilde yazıda gördüğünüz doğruları genişletebilir, yanlışları eleştirebilirsiniz.

Lütfen bu kurallara uymaya ve hepimizin bir gün güvenli sınırlara gereksinim duyabileceğini anlamaya çalışalım. Kurallara uymamak, önce uyarı almanıza, yinelenen uyarılar da kullanıcı hesabınızın kapatılmasına neden olacaktır. Hesabınız kapatıldığında başka bir kullanıcı adıyla giriş yapmanız da engellenecektir.

Yaptığınız yorumlar içinde link barındıranlar spam kabul edilecek ve silinecektir.

Yorum kutusunda Link verilebilmesi için konulmuş olan link html etiketi konu ile ilgili link oluşturma amaçlıdır.
Reklam amaçlı başka sitelere link veren yorumlar silinecektir.

Katkılarınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

antropoloji.blogspot.com