Prof. Dr. Taylan AKKAYAN1945 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Vefa Lisesi'nde tamamladı. 1970 yılında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji ve Etnoloji Bölümü'nde asistan olarak göreve başladı."Göç ve Değişme" adlı çalışmasıyla 1975 yılında Doktor ünvanını aldı. 1979 yılında University of London School of Oriental and African Studies'de araştırma yaptı. Nisan 1982'de Doçent, Aralık 1988'de Profesör oldu.1987 yılından bu yana Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Dr. Akkayan, 1991 yılında Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.1995 yılından 2003 yılına kadar Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2000 - 2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu.
Prof. Dr. Yüksel KIRIMLIİstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesi'nde yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. 1986 yılında Antropoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünde "Sarı Basın Kartı Sahibi Kadın Gazetecilerin Sosyo-ekonomik Kültürel Yapıları" isimli tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı Üniversitenin Antropoloji Bölümünde, "Köyde Sosyal Organizasyon ve Sıhri Hısımlık İlişkileri (Eltiler)" isimli teziyle 1994 yılında Doktor ünvanını aldı. Dr. Kırımlı 1990-1991 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde bilgi ve görgüsünü arttırmak üzere çalışmalar yaptı. 1995 yılında Yardımcı Doçent, Kasım 2000'de Doçent ve 2007 yılında da Profesör oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Kuralları
1. Saygı çerçevesinde yapılan yorumlar, kendinizi ifade etmenin en iyi yoludur. Yorumlarınızın hakaret, küfür, tehdit, taciz, aşağılama, diğer kullanıcıların kişisel bilgilerinin ifşası, telefon numarası, e-posta adresi ve kurum ismi içermediğinden emin olun. İfade özgürlüğünü destekliyoruz ancak; kişi veya grupların dinini, dilini, cinsiyetini, ırkını, etnik grubunu, milliyetini aşağılayıcı yorumlara ve genel ahlak ilkelerine aykırı unsurlara kesin olarak izin vermiyoruz. Bu tür içeriğe sahip yorumlarınızın moderatör onayından geçmeyeceğini veya başka kullanıcılar tarafından sakıncalı olarak bize bildirilebileceğini ayrıca talep halinde ilgili mercilere tarafımızca bilgi verileceğini lütfen unutmayın. Üyelerimiz, yaptıkları yorumlardan kendileri sorumludur. Yukarıda belirtilen içeriğe sahip yorumlardan ve bu tarz davranışlarda bulunanlara yöneltilen cezai yaptırımlardan ''antropoloji.blogspot.com '' sorumlu tutulmaz.
2. Yaptığınız yorumun, yazıyla ilgili olmasına özen gösterin. Yorum yaptığınız yazının ana temasıyla doğrudan ilişkili olmayan yorumlar göndermeyin. Zorunlu olmadıkça büyük harf kullanmayın. Bu durum, diğer ziyaretçiler tarafından ‘bağırarak konuştuğunuz’ şeklinde algılanır. Sözlerinizi vurgulama amacıyla da olsa, harf ya da noktalama işareti tekrarı yapmamaya çalışın. İnternet sohbet odalarında kullanılan kısaltmaları kullanmayın.Hiçbir harf yerine benzer görünen başka bir karakter yazmayınız.
3. Yorumların varlık sebebi, konuyla ilgili fikir alışverişinden başka hiçbir şey değildir. Gerek yazıyı kaleme alan yazarla, gerekse yorum yazan diğer kişilerle fikirlerinizi paylaşabilir ve bu şekilde yazıda gördüğünüz doğruları genişletebilir, yanlışları eleştirebilirsiniz.
Lütfen bu kurallara uymaya ve hepimizin bir gün güvenli sınırlara gereksinim duyabileceğini anlamaya çalışalım. Kurallara uymamak, önce uyarı almanıza, yinelenen uyarılar da kullanıcı hesabınızın kapatılmasına neden olacaktır. Hesabınız kapatıldığında başka bir kullanıcı adıyla giriş yapmanız da engellenecektir.
Yaptığınız yorumlar içinde link barındıranlar spam kabul edilecek ve silinecektir.
Yorum kutusunda Link verilebilmesi için konulmuş olan link html etiketi konu ile ilgili link oluşturma amaçlıdır.
Reklam amaçlı başka sitelere link veren yorumlar silinecektir.
Katkılarınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
antropoloji.blogspot.com