antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




15 Mayıs 2012 Salı

Krizantem ve Kılıç - Ruth Benedict / Bir kitap tanıyalım



Krizantem ve Kılıç
The Chrysanthemum and the Sword  (1946)
Ruth Benedict
Çeviren: Türkan Turgut
TÜRKİYE İŞ BANKASI YAYINLARI

Amerikan antropoloji okulunun en önemli isimlerinden Ruth Benedict’in bu eseri, ilk basımının üzerinden altmış yıl geçmesine karşın, Japonya’ya ve genel anlamda kültür tarihine ilgi duyan herkesin başvurduğu bir kaynak olmaya ve çeşitli dillerde sürekli yeni baskılar yapmaya devam ediyor.


 Japon toplumunun, günlük yaşama, âdetlere ve geleneklere yansıyan davranış biçemi ve karakterini çok parlak bir şekilde tahlil eden Krizantem ve Kılıç, kültürel antropolojinin çığır açmış kurucu metinlerinden biri olmayı sürdürüyor.

 Japonya’nın siyasi, dini ve iktisadi yaşamının 7. yüzyıldan İkinci Dünya Savaşı’na kadar içinden geçtiği çeşitli evreleri de çalışmasının fonuna yerleştiren Benedict, Japon ideolojisinin gelişimini gözler önüne sererken, aynı zamanda bu karmaşık toplumu tüm büyüleyiciliğiyle yanı başımıza getiriyor.




Bu kitap her antropoloğun kitaplığında bulunması gereken bir başyapıttır.


Kaynak:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=463088
http://vcencyclopedia.vassar.edu/alumni/ruth-benedict.html
http://www.columbia.edu/cu/anthropology/about/main/one/benedict.html

Hiç yorum yok: