antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




5 Kasım 2012 Pazartesi

Prof. Dr. Taylan AKKAYAN Öğrencilerine Veda Etti

 
 
Değerli Hocamız Prof. Dr. Taylan AKKAYAN bölüm anahtarını Prof. Dr. Yüksel KIRIMLI'ya teslim edip bu gün öğrencilerine veda etti.

 
Prof. Dr. Taylan AKKAYAN1945 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Vefa Lisesi'nde tamamladı. 1970 yılında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji ve Etnoloji Bölümü'nde asistan olarak göreve başladı."Göç ve Değişme" adlı çalışmasıyla 1975 yılında Doktor ünvanını aldı. 1979 yılında University of London School of Oriental and African Studies'de araştırma yaptı. Nisan 1982'de Doçent, Aralık 1988'de Profesör oldu.1987 yılından bu yana Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Dr. Akkayan, 1991 yılında Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.1995 yılından 2003 yılına kadar Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2000 - 2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu.
 
 

 
 
Prof. Dr. Yüksel KIRIMLIİstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesi'nde yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. 1986 yılında Antropoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünde "Sarı Basın Kartı Sahibi Kadın Gazetecilerin Sosyo-ekonomik Kültürel Yapıları" isimli tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı Üniversitenin Antropoloji Bölümünde, "Köyde Sosyal Organizasyon ve Sıhri Hısımlık İlişkileri (Eltiler)" isimli teziyle 1994 yılında Doktor ünvanını aldı. Dr. Kırımlı 1990-1991 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde bilgi ve görgüsünü arttırmak üzere çalışmalar yaptı. 1995 yılında Yardımcı Doçent, Kasım 2000'de Doçent ve 2007 yılında da Profesör oldu.                                     
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: