T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI
Giriş
Beslenmenin Tanımı
Beslenmenin Amacı, Yeterli ve Dengeli Beslenme
Beslenmenin Sağlık ve İş Verimine Etkileri
Toplumda Beslenme Sorunlarının Başlıca Nedenleri
Beslenmenin Tanımı
Beslenmenin Amacı, Yeterli ve Dengeli Beslenme
Beslenmenin Sağlık ve İş Verimine Etkileri
Toplumda Beslenme Sorunlarının Başlıca Nedenleri
Besin üğelerine Genel Giriş
Karbonhidratlar
Lipidler
Proteinlere Genel Bir Bakış
Karbonhidratlar
Lipidler
Proteinlere Genel Bir Bakış
Genel Bilgi
DNA ve RNA'ların Genel Olarak Organizmadaki Etkileri
Nükleik Asitlerin Bulunduğu Besinler
DNA ve RNA'ların Genel Olarak Organizmadaki Etkileri
Nükleik Asitlerin Bulunduğu Besinler
Genel Bilgi
Enzimlerin Sınıflandırılması
Enzimlerin Sınıflandırılması
Genel Bilgi
Enerji Harcaması
Enerji Gereksinimi
Enerji Harcaması
Enerji Gereksinimi
Genel Bilgi
Bazı Hormonların Enerji Metabolizmasına Etkileri
Bazı Hormonların Enerji Metabolizmasına Etkileri
Besinler Hakkında Genel Bilgi
Besin Grupları
Bazı Yiyeceklerin 100 gramında İçerdiği Enerji ve Protein Değerleri
Besin Grupları
Bazı Yiyeceklerin 100 gramında İçerdiği Enerji ve Protein Değerleri
Genel Bilgi
Yetersiz ve Dengesiz Beslenen Annenin Sağlığı
Gebelikte Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Emziklik İçin Gerekli Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Gebelikte ve Emziklilikte Beslenme Nasıl Olmalıdır
Yetersiz ve Dengesiz Beslenen Annenin Sağlığı
Gebelikte Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Emziklik İçin Gerekli Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Gebelikte ve Emziklilikte Beslenme Nasıl Olmalıdır
Çocukların Enerji ve Besin Öğeleri Gereksinimi
Yenidoğan Bebek Beslenmesi,
Emzirme Anne Sütü Bebek Beslenmesi
Okul Çocuklarının Beslenmesi
Ergenlik (Adolesan) Çağında Beslenme
Yenidoğan Bebek Beslenmesi,
Emzirme Anne Sütü Bebek Beslenmesi
Okul Çocuklarının Beslenmesi
Ergenlik (Adolesan) Çağında Beslenme
Şişmanlık
Zayıflık
Malnutrisyon
Zayıflık
Malnutrisyon
İşçi Beslenmesi
Sporcu Beslenmesi
Yaşlı (Geriatrik) Beslenmesi
Sporcu Beslenmesi
Yaşlı (Geriatrik) Beslenmesi
Genel Bilgi
Beslenmenin Hastalık Oluşumuna Etkisi
Kalp Hastalıklarından Korunma
Bazı Yiyeceklerin Kolesterol Değerleri
Kalp Hastalıklarından Korunma
Bazı Yiyeceklerin Kolesterol Değerleri
Giriş
Yemek Borusu (Özefagus) Hastalıkları
Mide Hastalıkları
Bağırsak Hastalıkları
Karaciğer Hastalıkları
Safra Kesesi Hastalıkları
Yemek Borusu (Özefagus) Hastalıkları
Mide Hastalıkları
Bağırsak Hastalıkları
Karaciğer Hastalıkları
Safra Kesesi Hastalıkları
Genel Bilgi
Beslenmenin Diabetes Mellitus Oluşumuna Etkisi
Diabetes Mellitus Klinik ve Laboratuvar Bulguları
Diyet Tedavisi ve Yasak Yiyecekler
Diyet Tedavisinin Temel Unsurları Tip 1
Diabetes Mellitus ve Diyet Tedavisi
Böbrek Hastalıklarında Beslenme
Ünite 15
Beslenme ve Böbrek
Akut Glomerulonefrit ve Diyet
Kronik Glomerulonefrit ve Diyet
Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliğinde Diyet Tedavisi
Böbrek Hastalarında Genel Yasak ve Serbest Yiyecekler
Böbrek Taşları
Kanserli Hastalarda Beslenme
Ünite 16
Beslenmenin Kanser Oluşumuna Etkisi
Kanserin Kişi Beslenmesine Etkisi
Kanserli Hastanın Beslenmesi
Yanıklarda Beslenme
Ünite 17
Beslenmenin Diabetes Mellitus Oluşumuna Etkisi
Diabetes Mellitus Klinik ve Laboratuvar Bulguları
Diyet Tedavisi ve Yasak Yiyecekler
Diyet Tedavisinin Temel Unsurları Tip 1
Diabetes Mellitus ve Diyet Tedavisi
Böbrek Hastalıklarında Beslenme
Ünite 15
Beslenme ve Böbrek
Akut Glomerulonefrit ve Diyet
Kronik Glomerulonefrit ve Diyet
Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliğinde Diyet Tedavisi
Böbrek Hastalarında Genel Yasak ve Serbest Yiyecekler
Böbrek Taşları
Kanserli Hastalarda Beslenme
Ünite 16
Beslenmenin Kanser Oluşumuna Etkisi
Kanserin Kişi Beslenmesine Etkisi
Kanserli Hastanın Beslenmesi
Yanıklarda Beslenme
Ünite 17
Yanıklarda Beslenme
İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme
Ünite 18
İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme
Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme
Ünite 19
Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme
Ayrıca Tüm Ünitelerin sonunda:
Özet
Değerlendirme Soruları
Kavram Dizini
Başvurulabilecek Kaynaklar
KAYNAK:
İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme
Ünite 18
İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme
Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme
Ünite 19
Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme
Ayrıca Tüm Ünitelerin sonunda:
Özet
Değerlendirme Soruları
Kavram Dizini
Başvurulabilecek Kaynaklar
KAYNAK:
1 yorum:
Bu Kaynaklar antropoloji bölümü öğrencilerinin yanı sıra pekçok öğrenci için büyük bir kaynak
Yorum Gönder