antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




21 Nisan 2013 Pazar

ÇOCUK İŞÇİLER ÇARPIK GELİŞEN BEDENLER - İzzet Duyar, Barış Özener - Bir kitap tanıyalım



Yeni binyılın eşiğinde çocuk emeğine ilişkin yapılan değerlendirmelerin sonuçları pek iç açıcı görünmüyor. İncelemeler, çocukların, başta az gelişmiş ekonomiler olmak üzere tüm toplumlarda yaygın biçimde çalıştırıldığını ortaya koyuyor.

Bünyeleri tam anlamıyla oturmadan fiziksel yüklenmelere maruz kalan çocukların “çarpık” bir bedene sahip oldukları görülmekte, bu da “çocuk emeği”nin önüne geçilmesi gereken toplumsal bir yara olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.
Bu kitapta, sayıları yüz milyonlara ifade edilen körpe bedenlerin çalışma koşullarından nasıl etkilendiği sorusuna cevap aranmaktadır. Bunun yanı sıra, dünyada ve Türkiye'de çocuk emeğinin tarihsel gelişimi ve günümüzdeki durumu da tartışılmaktadır. Bu kitap, çalışan çocukların sorunlarını ve bedensel gelişimlerini ele alan, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biridir.




Ana Özellikler


Yazar : İzzet Duyar, Barış Özener,              



Yayınevi :Ütopya Yayınevi             



Seri :Araştırma İnceleme Dizisi



Basım Tarihi :2003             



Dil :Türkçe



Tip :Kitap



ISBN :9789758382880





Fiziksel Özellikler
Boyut :14.0x20.0
Kağıt Tipi :2. Hamur
Kapak Tipi :Normal Kapak
Sayfa Sayısı :224




Kaynak: http://www.insanokur.org/?p=16388

Hiç yorum yok: