antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




8 Temmuz 2012 Pazar

Karl Heinrich Marx - Antropoloji Tarihi




Karl Heinrich Marx :  Filozof, politik ekonomist ve devrimci. Komünizmin kuramsal kurucusudur. Birçok politik ve sosyal konuda fikri olmakla beraber, en çok Komünist Manifesto'nun (1848) giriş cümlesinde özetlediği tarih analiziyle tanınır:
"Şimdiye kadarki bütün toplumların tarihi, sınıf savaşımları tarihidir."  Her ne kadar maddeci açıklamaları benimsemekte ortaklaşsalar da, Marx’ın çalışmasının ufku ve amaçları Morgan’ınkinden kesin olarak farklıydı. Marx’ın sanayileşmemiş toplumlara ilişkin yazıları dağınık ve deneme niteliğindedir. En önemli eseri (Das Kapital) Kapital’dir. 21 Şubat 1848 tarihinde, Komünist Birlik ve Avrupa'daki bazı komünist grupların manifestosu olarak Marx ve Engels'in en ünlü çalışması Komünist Manifesto  yayımlanır. (1818-1883)





Kaynakça:




Prof. Dr. İzzet Duyar'ın Antropoloji Tarihi ders notları.
Antropolji Tarihi - Thomas Hylland Eriksen - Finn Sivert Nielsen / İletişim Yayınları
Özgür Ansiklopedi Wikipedia (bazı paragraflar)
Yukarıda adı geçen kaynaklar ve internetten araştırılmış ders notu olarak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla derlenmiştir.
Her türlü hakkı ürün sahiplerine aittir.

Hiç yorum yok: