antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




Lütfen arkadaş ekleyin.

Antropoloji konusunda kaynak bulmak çok zor olduğu için gerçek anlamda bilimsel bilgi içeren...

Posted by Gür Alp on 1 Haziran 2015 Pazartesi

1 Haziran 2012 Cuma

Beslenme sınav soruları

Beslenme sınav soruları

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yeterli ve dengeli beslenme için dikkate alınması gereken kurallardan değildir?

A) Her bireyin günlük besin ihtiyacı aynıdır.
B) Besinlerin, besin değeri kayıplarını önleyici tedbirler alınmalıdır.
C) Besin ihtiyacını karşılarken pahalı olanlar değil, vücut için gerekli olanlar tercih edilmelidir.
D) Mümkün oldukça doğal besinler tüketilmelidir.



2. “Besinlerin bileşiminde bulunan ve yaşam için gerekli moleküllerdir.” İfadesi aşağıdakilerden hangisi için en doğru tanımdır?

A) Karbonhidratlar
B) Besin öğesi
C) Proteinler
D) Yağlar


3. Aşağıdaki şıklardan hangisinin tamamı enerji veren besin öğeleridir?

A) Proteinler-yağlar-mineraller
B) Karbonhidratlar-proteinler-su
C) Proteinler-karbonhidratlar-yağlar
D) Karbonhidratlar-mineraller-yağlar


4. Aşağıdakilerden hangisi monosakkarit değildir?

A) Glikoz
B) Maltoz
C) Früktoz
D) Galaktoz


5. Aşağıdakilerden hangisi çay şekerinin diğer adıdır?

A) Laktoz
B) Maltoz
C) Galaktoz
D) Sakkaroz


6. Amino asitler hangi besin öğelerinin yapı taşlarıdır?
A) Karbonhidratlar
B) Proteinler
C) Yağlar
D) Vitaminler

7. Aşağıdaki şıklardan hangisi yapısında sadece amino asit bulunduran bileşiklerdir?

A) Basit karbonhidratlar
B) Basit proteinler
C) Basit yağlar
D) Basit vitaminler


8. Aşağıdakilerden hangisi bileşik protein değildir?

A) Albumin
B) Lipoprotein
C) Fosfoprotein
D) Glikoprotein


9. Aşağıdakilerden hangisi dışarıdan mutlaka besinlerle alınması zorunlu amino asitlerin tanımı değildir?

A) Elzem amino asitler
B) Esansiyel amino asitler
C) Ekzojen amino asitler
D) Endojen amino asitler

10. Aşağıdakilerden hangisi “vücutta sentezlenebilen amino asitlerin” tanımıdır?

A) Elzem amino asitler
B) Esansiyel amino asitler
C) Ekzojen amino asitler
D) Endojen amino asitler

11- Aşağıdakilerden hangisi vitaminlerin görevlerinden biri DEĞİLDİR?

A) Büyümek ve sağlıklı yaşamak.
B) Vücut ısısının denetimi için gereklidir.
C) Enerji metabolizmasında önemli rol oynar.
D) Tüm hücre ve dokuların oluşumunda katkıları vardır.


12- Aşağıdakilerden hangisi yağda çözünen vitaminlerden biridir?

A) A Vitamini
B) B1 Vitamini
C) B2 Vitamini
D) C Vitamini


13- Aşağıdakilerden hangisi suda çözünen vitaminlerden biridir?

A) A Vitamini
B) D Vitamini
C) C Vitamini
D) K Vitamini


14- Aşağıdakilerden hangisi A vitamininin vücut çalışmasındaki görevlerinden biridir?
A) Gözlerin karanlıkta ve normal olarak görmesine yardım eder.
B) Kalsiyum ve fosforun emilimini arttırır.
C) Kan damarlarının dayanıklılığını sağlar.
D) Enerji oluşumunda etkilidir.


15- Aşağıdakilerden hangisi D vitamini yetersizliğinde görülen bozukluklardan biridir?

A) Gece körlüğü
B) Kansızlık
C) Dilde yaralar
D) Raşitizm


16- Aşağıdakilerden hangisi E vitamininin iyi kaynaklarından biri DEĞİLDİR?

A) Mısırözü yağı
B) Fındık
C) Susam
D) Ekmek

17- Aşağıdakilerden hangisi K vitaminin günlük gereksinimini verir?

A) 3-4 mcg\kg
B) 2-3 mcg\kg
C) 1-2 mcg\kg
D) 4-5 mcg\kg


18- Aşağıdakilerden hangisi B1 vitaminin en iyi kaynaklarından biridir?

A)Bitkilerin tohumları
B) Balık
C) Portakal
D) Muz


19- Aşağıdakilerden hangisi B12 vitamininin yetersizliğinde görülen bozukluklardandır?

A) Mide ağrısı
B) Kas güçsüzlüğü
C) Deride yaralar
D) Pernisiyöz anemi


20- Aşağıdakilerden hangisi C vitamininin vücut çalışmasındaki görevlerinden biridir?

A) Hücre çoğalmasını kontrol eder.
B) Kemikleri ,cildi, eklemleri, damarları güçlendirir.
C) Kanın pıhtılaşmasını sağlar.
D) Katarakt oluşumunu geciktirir.




CEVAP ANAHTARI
1 A
2 B
3 C
4 B
5 D
6 B
7 B
8 A
9 D
10 D
11 B
12 A
13 C
14 A
15 D
16 D
17 C
18 A
19 D
20 B


Sorular ve cevapları örnek niteliğinde verilmiştir.
Final sınavlarında başarılar dileriz...


Kaynak: http://www.teknikogretmen.org/forum/index.php?topic=1422.0
http://www.healthtips4free.com/health/nutrition-care/

Hiç yorum yok: