antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




29 Haziran 2012 Cuma

Pipe Dreams / Işıldayan Borular - Yanomami Belgeseli


Işıldayan Borular - Yanomami
Pipe Dreams - Yanomami

Kendilerine "İnsan" diyen Yanomamiler Brezilya'nın en eski sakinlerinden biri. Yaşamlarını hem avcı-toplayıcı, hem de çiftçi olarak sürdürüyorlar.
Genellikle yağmur ormanlarının içlerinde bulunan küçük köylerde yaşıyorlar. 30-100 bireyden oluşan büyük aileler, Maloca adı verilen evlerde birlikte yaşıyor. Daire halinde yapılan evler, aynı zamanda köyü koruyan bir duvar meydana getiriyor.
Yanomamiler başta manyok ve muz olmak üzere 40 kadar kültür bitkisinin tarımını yaparken, avcılık ve toplayıcılık da yapıyorlar. Köy sakinleri arasındaki servet ve statü farklılığı asgari düzeyde. Bilinen anlamıyla merkezi bir başkanları veya liderleri yok, taleplerini veya sorunlarını sözcüler aracılığıyla dile getiriyorlar.








Hiç yorum yok: