antropoloji.blogspot.com




antropoloji.blogspot.com üniversite ögrencilerince kurulmus, tamamen bilgi paylasımına yönelik ve hiç bir ticari çıkar saglamaya yönelik olmayan bir blogdur

antropoloji.blogspot.com was founded by university students, and for sharing information completely without any commercial interest to provide a platform




Lütfen arkadaş ekleyin.

Antropoloji konusunda kaynak bulmak çok zor olduğu için gerçek anlamda bilimsel bilgi içeren...

Posted by Gür Alp on 1 Haziran 2015 Pazartesi

24 Haziran 2012 Pazar

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI / BESLENME Ders Notları


Beslenme
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI


Giriş
Beslenmenin Tanımı
Beslenmenin Amacı, Yeterli ve Dengeli Beslenme
Beslenmenin Sağlık ve İş Verimine Etkileri
Toplumda Beslenme Sorunlarının Başlıca Nedenleri


Besin üğelerine Genel Giriş
Karbonhidratlar
Lipidler
Proteinlere Genel Bir Bakış


Genel Bilgi
DNA ve RNA'ların Genel Olarak Organizmadaki Etkileri
Nükleik Asitlerin Bulunduğu Besinler


Genel Bilgi
Enzimlerin Sınıflandırılması


Genel Bilgi
Enerji Harcaması
Enerji Gereksinimi


Genel Bilgi
Bazı Hormonların Enerji Metabolizmasına Etkileri

Besinler Hakkında Genel Bilgi
Besin Grupları
Bazı Yiyeceklerin 100 gramında İçerdiği Enerji ve Protein Değerleri

 Genel Bilgi
Yetersiz ve Dengesiz Beslenen Annenin Sağlığı
Gebelikte Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Emziklik İçin Gerekli Enerji ve Besin Öğesi Gereksinimi
Gebelikte ve Emziklilikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Çocukların Enerji ve Besin Öğeleri Gereksinimi
Yenidoğan Bebek Beslenmesi,
Emzirme Anne Sütü Bebek Beslenmesi
Okul Çocuklarının Beslenmesi
Ergenlik (Adolesan) Çağında Beslenme

Şişmanlık
Zayıflık
Malnutrisyon

İşçi Beslenmesi
Sporcu Beslenmesi
Yaşlı (Geriatrik) Beslenmesi


Genel Bilgi
Beslenmenin Hastalık Oluşumuna Etkisi
Kalp Hastalıklarından Korunma
Bazı Yiyeceklerin Kolesterol Değerleri


Giriş
Yemek Borusu (Özefagus) Hastalıkları
Mide Hastalıkları
Bağırsak Hastalıkları
Karaciğer Hastalıkları
Safra Kesesi Hastalıkları

Genel Bilgi
Beslenmenin Diabetes Mellitus Oluşumuna Etkisi
Diabetes Mellitus Klinik ve Laboratuvar Bulguları
Diyet Tedavisi ve Yasak Yiyecekler
Diyet Tedavisinin Temel Unsurları Tip 1
Diabetes Mellitus ve Diyet Tedavisi

Böbrek Hastalıklarında Beslenme
Ünite 15
Beslenme ve Böbrek
Akut Glomerulonefrit ve Diyet
Kronik Glomerulonefrit ve Diyet
Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliğinde Diyet Tedavisi
Böbrek Hastalarında Genel Yasak ve Serbest Yiyecekler
Böbrek Taşları

Kanserli Hastalarda Beslenme
Ünite 16
Beslenmenin Kanser Oluşumuna Etkisi
Kanserin Kişi Beslenmesine Etkisi
Kanserli Hastanın Beslenmesi

Yanıklarda Beslenme
Ünite 17
Yanıklarda Beslenme

İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme
Ünite 18
İnfeksiyon Hastalıklarında Beslenme


Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme
Ünite 19
Sinir Sistemi Hastalıklarında Beslenme




Ayrıca Tüm Ünitelerin sonunda:
Özet
Değerlendirme Soruları
Kavram Dizini
Başvurulabilecek Kaynaklar


KAYNAK:


1 yorum:

I♥antropoloji dedi ki...

Bu Kaynaklar antropoloji bölümü öğrencilerinin yanı sıra pekçok öğrenci için büyük bir kaynak